tisdag 29 maj 2007

Matchrapport: Stockholms Höjder 28 Maj 2007



The Ubiquitous - Stockholms Höjder 0 - 1 (0 - 0)


Publiksiffra: sju kanske? (dvs. våra avbytare + deras)


Endast 9 ordinarie spelare dök upp denna match. Som tur var fick vi förstärkning av fyra starka grabbar; John, Viktor, Anton och Fredrik, dessutom var Simon tillräckligt frisk för att spela! Och det var faktiskt inget dåligt lag som sprang ut på planen denna ljumma måndagskväll. Tyvärr var inte Stockholms Höjder särskillt dåliga de heller, inte för att vi trott det men man hoppades ju!

Det blev en rakt igenom jämn match med två hårt arbetande lag som båda verkade ta matchen på största allvar. I mitten av första halvlek uppstod ett mindre gräl mellan allas våran Rusty och en av de lite långhårigare anfallarna från Stockholms höjder: i vårat straffområde... Som tur var så var detta ju en av de sena matcherna och ni vet vad det betyder: våran favorit-domare var där och redde ut allt till det bästa (för oss). Många frisparkar blev det; bl.a. några fint lagda skott av Alex men som tyvärr plockades av deras målvakt.

Första halvlek klev båda lagen ur mållösa, och vi i Ubiquitous var, om inte nöjda så i alla fall fortfarande fulla med kämparanda. Inge grövre tabbar hade gjorts och motståndarna hade bara nått enda skott på mål. Men så, en kort bit in i andra halvlek hände det som inte fick hända. Efter ett våra anfall hittade Stockholms Höjder en lucka på högerkanten där det för tillfället inte fanns några mittfältare, Maksim sprang ut och mötte men passen slogs förbi till en anfallare som tyvärr lyckades komma förbi Anders. Lage sprang ut men kunde inte fiska upp bollen som passades vidare till "SH's" andra anfallare som petade in bollden den sista metern.. HELVETE!

Efter det ökade vi tempot men lyckades inte utnyttja samma ytor på kanterna som SH lyckats göra i det där ödesdigra ögonblicket. Inte heller nu lyckades något lag få ett grepp om spelet, men i och med underlägget hamnade vi i en stressig situation. Stressen ledde till alltför många långbollar som kunde nickas undan. I mitten på andra halvlek ändrade vi uppställningen till en 3-4-3 för att öka pressen ytterliggare. In i det sista kämpade vi, och fick tack vare den galne domaren en hel del gratis, men inte det vi behövde, inget mål..

Det var nog våran bästa match hittills som vi kunde vunnit lika gärna som de, det finns inte direkt något att kritisera. Målet var ett spelmål, ett sådant som ska ske i en seriös match: i ett uppspel lyckades de ta tillvara på den tomma ytan och nå fram till vårat mål. Tyvärr lyckades inte vi med samma sak: nästa gång gör vi det!


Tankar efter matchen
  • Är domaren kär i Alex?
  • Eller är han bara kåt på unga killar?
  • kanske kåt på Alex?
  • ....
  • Vi hade fler skott på mål!!
  • Var det Ray's snack om analsex (han hade sett en dokumentär) som gjorde att vi inte lyckades träffa "rätt öppning"?
  • Stora penisar måste vara jobbiga (dokumentären handlade om det).
  • Finns verkligen 2-minuters utvisningar i fotboll? (domaren igen)

måndag 28 maj 2007

KRIS! Inga avbytare!

OBS det är väldigt dåligt med folk inför matchen ikväll. Ring kompisar som gillar fotboll, det är KRIS! Om ni inte kan spela så ring mig nu!
Svarta listan: Henke, Jan, Olov (derby) Hjalle, Axel, Martin S, (sjuka) Frej A, Frej Y, Nisse (plugg) Emil (planerar tågluff).

söndag 27 maj 2007

Inför matchen mot Stockholms höjder.

Stockholms höjder ligger fyra i serien. De är defensivt starka och har bara släppt in 3 mål på 4 matcher. I senaste matchen slog de överraskande Torpedo Kaliningrad. Med tanke på att vi släppt in 18 mål är det troligt att de underskattar oss. Låt oss visa att de har fel!
Matchen börjar 21:30 Vi samåker från slussen 20:15.
Om ni inte kan komma så skriv det på bloggen.