torsdag 14 juni 2007

8 matcher, 3 vinster och 9 poäng senare så är terminen slut. Det har varit ett trevligt år med både framgångar såsom ”böghögar”, annan manlig kärlek och sång, men även vi i Ubiquitous har haft sina motgångar med kastande vattenflaskor och obegripliga tal i pauserna. Nu när sommarlovets sötma precis nått våra läppar så önskar jag er alla ett trevligt lov och så ses vi i höst.


Tankar efter första halvan av säsongen:

  • När börjar nästa?
  • Går det fler program om abnormalt stora snoppar i höst?
  • Kommer folk bygga på grymma muskler i sommar..
  • ... eller spara till ännu grymmare skäggväxt?
  • Vi börjar bli ganska bra. Bra jobbat boys .


(blev under istället för bredvid: reds. anmärkning)

tisdag 12 juni 2007

Matchrapport: FC Torpedo Kaliningrad 11 Juni 2007

The Ubiquitous - FC Torpedo Kaliningrad 2 - 0 (0 - 0)

Publiksiffra: 0 (fanclub var på g men bangade när Lage inte körde)

Det var ett kraftigt reducerat FC Torpedo Kaliningrad som ställde upp på Hökarängens BP klockan 18:00 på måndagkvällen. Solen stod högt på himlen och dess strålar letade sig ned på grusplanen vid världens ände. Det var länge ifrågasatt huruvida Kaliningrad, taget i beaktande det numerära underläget, skulle tillåtas spela matchen - men i och med att de värvade en engelsktalande utlänning (läs ful fransman som vi tidigare nekat plats i truppen [läs Bosmanfall])

Hursomhelst, när matchen väl kommit igång visade det sig att FC Torpedo Kaliningrad hade en oanad defensiv styrka. Med en kombiniation av maskning, tokrensning och ganska hyfsat defensivt samarbete lyckades de avvärja varje attack. The Ubiquitous spelade inledningsvis säkert, men kom sällan till direkta avslut. Det var som att något saknades - var var egentligen Ray? :-p

Skämt åsido, han var åtminstone inte där. Hampus hade förvisso ett skott strax över ribban, men det var också allt. Trots att vårt bollinnehav var närmare 75 % stod det alltjämt 0-0 när förstärkning anlände i slutet av första halvlek. Slutet på halvleken blev rörig, de var bland annat för många spelare på planen, vilket drog ut på tiden.

Efter några uppmuntrande ord och litet vatten i halvtid var The Ubiquitous blonda kämpar åter "fit for fight".

Andra halvlek kom att bli en skräckupplevelse som Kaliningrad sent skall glömma. Omkring tio minuter in i andra halvlek blev Hampus frispelad av någon på mittfältet (hör av dig så får du en kram) och lyckades för tionde (eller åtminstone femte) gången i matchen runda mittbacken. Detta gjorde honom så in-i-helvete frustrerad att han helt tappade koncepterna och rev ned den blonde kämpen i straffområdet. Straffsparken var ett faktum. Hampus visade sig vara säkerheten själv - trots att motståndarna försökte psyka honom lät han helt sonika någon annan lagmedlem lägga upp bollen på straffpunkten åt honom och backade en sisådär två meter. Hampus Yngwe förvaltade straffsparken iskallt i målvaktens högra kryss (via målvaktens högra fot). Lage intygar.

Det var som att målet, och som Anders konstaterade; de nya tröjorna, lyfte lagmoralen till oanade höjder. Till och med Lage log försynt för sig själv nere på andra planhalvan. Efter målet blev Kaliningrad fullständigt utspelade då The Ubiquitous bjöd på sambafotboll av den högre skolan. Några gånger såg det däremot snarare ut som att rysspågarna skulle tilldelas en straffspark när kommunikationen i försvaret krisade och Frej och Anders sökte sparka hälsenorna av ryssarna. Helt plötsligt får Lage bollen, och lyckas (med usel utspark) hitta Jasch någonstans farligt nära sidlinjen på högerkanten. Andra i laget tvivlade på Jasch skulle hinna ikapp den rullande bollen, men han förvånade oss alla med sin enastående löpvilja längs med sidlinjen. Inlägget var så gott som perfekt (!?) och målet ett faktum. Flera av oss trodde att han gjorde målet själv - och Lage tog rentutav ut assisten i förskott då Axel deklarerade att det var hans bredsida som stött den blänkande bollen i motståndarlagets kasse. Slutsignalen kom strax därefter och Ubiquitous kunde börja fira sin tredje seger.

Tankar efter matchen:

  • Viktor tycks verkligen ha etablerat sig ute på högerkanten.
  • Känner Frej Aneer fortfarande av sin dåliga rygg?
  • Kommer The Ubiquitous att vinna serien?
  • Vem var egentligen motståndarlagets målvakt?

Copyright

Lage och Hampus

måndag 11 juni 2007

Kom igen grabbar.

Den här vinner vi.

söndag 10 juni 2007

Inför matchen mot FC Torpedo Kaliningrad


Imorgon är det dags för den sista matchen inför sommaruppehållet. Laget
vi möter är inget annat än FC Torpedo Kaliningrad, ett av de tidigare högst
tippade lagen och det enda som slagit FC Happeryd.

De har under större delen av våren legat på tredje plats i tabellen, tätt inpå
Happeryd och Åsens BK, men har överaskande nog förlorat några av
deras senare matcher. Bland annat fick de chockerande nog stryk av
Sportfånarna(!!) förra måndagen men även tidigare mot Batistuteros, som
vi slog (dvs. inte var särskillt bra).

Att de ska spela dåligt mot oss är ju dock verkligen inget vi kan räkna med
och därför ska vi ge dem allt vi har. Vi behöver dessa 3 poäng (9 poäng
totalt isf) för att hålla kontakt med den stora klungan ovanför oss. De två
lagen närmast ovanför oss; Flempan Boys och Sportfånarna ska nämligen
båda möta Söderkamraterna innan sommaruppehållet (vi har spelat en
match mer än de andra lagen) vilket lär ge dem minst 9 respektive 10
poäng.

Det blir helt enkelt en svettig match som börjar så tidigt som 18.00.
Vi samåker från slussen klockan 16.50


SLUSSEN 16.50!!