onsdag 22 augusti 2007

Träning på fredag!

Naturligvis intar vi tanto på fredag klockan 14:30. Inställningen är det inget fel på men vi måste nöta en hel del för att kunna krossa nästa lag. Våra undermän och tillika söderkamrater.

tisdag 21 augusti 2007

Matchrapport: FC Torpedo Kaliningrad 20 augusti 2007

FC Torpedo Kaliningrad - The Ubiquitous 2-1 (2-0)

Publiksiffra: 0, tyvärr svek våra supportrar oss i den mycket viktiga premiären av höstsäsongen. I derbyt mot Söderkamraterna förväntar vi oss bättring och det utlovade tifot som skulle genomföras någon gång under säsongen.

Efter två månaders uppehåll var det återigen dags för match i prestigefyllda 11-mannakorpen division 2 söder. Efter allt bättre spel ju längre vårsäsongen led och tre vinster var vi i The Ubiquitous förväntansfulla inför omstarten och blickade uppåt i tabellen. Serien hade vänt och kl. 21.30 blåste domaren (tyvärr inte han som gillade Alex) igång returmötet mot ett, för dagen, välrepresenterat FC Torpedo Kaliningrad som ställde upp utan någon skallig fransman.

Torpedo Kaliningrad som veckan innan lyckades med bedriften att missa sin match satte full fart från början. De fick stora ytor att anfalla på och vi hade svårt att hålla bollen inom laget vilket också ledde till att vi fick försvara oss större delen av halvleken. Simon från 7-mannalaget Pojkar Blir Män var ett välbehövligt tillskott på mittfältet då den dåliga konditionen gjorde sig påmind hos flera av spelarna som kroknade efter några hemåtlöpningar. Efter ett par farliga anfall gav så småningom motståndarnas press utdelning genom två mål bakom vår bakfulle burväktare.

Första målet kom till efter en situation där vi inte lyckades rensa undan bollen ordentligt. Istället kunde Torpedo Kaliningrads högerbreddare slå in ett inspel som nådde fram till deras omarkerade anfallare som med viss möda lyckades slå in ledningsmålet. Lite senare, efter spel på andra kanten, kom en hög boll mot målområdet. Lage gick ut, och tycktes till en början ha kontroll på bollen som dock oturligt gick i mål. Matchen fortsatte i liknande stil och det var trötta och besvikna spelare i The Ubiquitous som gick till pausvila.

Efter en kort samling utan att någon sa några väl valda ord eller framförde ett hänryckande taggningstal gick vi ut på planen igen och intog våra positioner. Halvtidsvilan gav nya krafter till oss i The Ubiquitous och spelet var betydligt jämnare. Vi kunde lyfta upp laget och kom runt på kanterna några gånger men samtidigt fick vi se upp bakåt då Torpedo Kaliningrad kunde ställa om snabbt och gå till farliga kontringar. Dock saknades kanske orken för att fylla på ordentligt i anfallen. Vid vissa tillfällen kändes våra forwards ganska ensamma och även om det på det hela taget såg bättre ut i andra halvlek hade vi svårt att komma till riktigt vassa målchanser. Efter några minuters spel fick vi dock betalt för vårt hårda slit. Simon passade till Hampus som agerade mycket starkt i boxen och höll undan sina bevakare. Några sekunders hård kamp följde men när läget väl dök upp var Hampus felfri i sin avslutning. Reducering till 2-1 och intern skytteligaledning för Hampus var ett faktum.

Moralen i laget höjdes ett par snäpp och nu skiljde bara ett mål oss från att ta poäng. Dessvärre lyckades vi inte få till någon rejäl press på motståndarna och resultatet stod sig matchen ut.

Tankar efter matchen:

• Hade Lage klarat av att hålla kvar bollen vid 2-0-målet om han hade skippat söndagens krogrunda?
  • Uttryckte Rusty ens en ynka önskan om att döda någon i motståndarlaget?