onsdag 6 juni 2007

Matchrapport: Söderkamraterna 4 Juni 2007



The Ubiquitous - Söderkamaraterna 2 - 0 (2 - 0)

Publiksiffra: 4 tystlåtna flickor (6 om vi räknar med Hjalle och Martins vän)


Vi var 10-11 avbytare denna match. Frågan är om det var för att vi skulle möta seriens sämsta (och äldsta) lag. Till och med stora Frej var med och spelade efter 4 matchers plugg-uppehåll, men vart var Martin N? Vi tackar honom i varje fall för en starkare lagkassa. På Södermalmstorg fick vi träffa Davids riktiga vänner, ett glatt gäng på två män och en kvinna (undrar vem David satsar på?) som bjöd på sprit men pratade för lite fotboll. Maksim hade lyckats trycka flertalet tröjor (trots att två av dem var och minglade på Kubanska ambassaden med Olof) så äntligen känns det som att vi är ett riktigt lag.

Vi startade starkt i första halvlek med ett mål av "kukfantasten" Ray framspelat av inhopparen Henrik Yngwe. Vi fortsatte att sätta press på gubbarna men det blev inga fler mål förens Alex blev fult fälld av orangebyxan när bollen var på väg bort från deras straffområde. Det var också Alex som säkert placerade bollen invid högra stolpen på straff.
Halvleken var nu slut och vi hade haft pressen framåt i stort sett hela tiden. Det var inte mycket spelsnack i pausen från våran sida utan mer av vila och dricka. Rusty fick dock förklarat för sig vad det innebär att gå upp i rygg på någon vilket visades senare. I halvlek fick även jag se Hjalle och hans ölprovning av diverse folkölssorter och en starköl på 3.5 % hur det fungerar var det ingen som förstod.

Andra halvlek såg annorlunda ut. Söderkamraterna satte mer press på och och det kändes som om de hade snackat ihop sig lite extra. Några riktiga avslut lyckades de dock inte med utan det var mest fjösar som Da Keeper (dvs. mig själv, Lage) lätt skopade in. Matchen fortsatte men vart var målen? Varför kan vi inte göra fler än två mål på en match? Var det inte fjösskott så var det satelliter. Skärpning! Jasch lyckades i varje fall hämnas på orangebyxan genom att knäa honom ordentligt i korsryggen så att han låg och kved på marken, starkt jobbat Jasch! Vi kan inte klaga på att vi hade för få avbytare, kanske att vi var för många. Hur som helst vann vi matchen och fick tre till efterlängtade poäng.


Tankar efter matchen

  • Var det Hjalles ölprovning som gjorde att vi vann?
  • Och hur många avbytare drack av den alkoholhaltiga drycken?
  • Hur lyckades Rusty ta det så lungt denna match?
  • Vad gjorde Emil i helgen? Var det en eller två brudar Emil? Och tänkte du på talesättet; Är de små så tar man två?

söndag 3 juni 2007

Lämna in era tröjor för tryckning!

Nu har tröjtryckandet kört igång på riktigt; själv hade man ju en fräsch nytryckt tröja redan förra matchen. Tryckeriet (jag) har dock bara fått in 7 tröjor (varav två är mina egna) och behöver därför snarast få in övriga!

Därför vill jag ha in dem imorgon eller absolut senast nästa match (som är den sista innan sommaren). Det vore ju trevligt om vi iaf kunde ställa upp en startelva imorgon där alla bar likadana tröjor! Om det ska ske krävs det att minst 4 personer lämnar in tröjor till mig under dagen imorgon (dvs. folk som går på Södra).

DET SKA TOTALT FINNNAS 18 TRÖJOR!! Dessutom har jag lagt till en, och Rusty sa att han hade några egna (sno från honom, ni som tappat bort era). Olov ska dessutom sitta på två stycken så han får se till att dyka upp med dem. Jag kommer inte spara tryck-mallen över sommaren så ska tröjan bli tryckt så har man t.o.m. nästa måndag på sig att lämna in den!!

Ses imorgon!

Inför matchen mot Söderkamraterna

Söderkamraterna är seriens sämsta lag. De har 3-17 i målskillnad och har inte varit i närheten av att ta poäng i en enda match. Vi ligger dock bara 3 poäng före villket innebär att de går om oss om de vinner (målskillnad). Räkna därför med grymt taggade söderkamrater på måndag. Det kommer förmodligen bli mycket kamp och småfult spel. Laget är åldersdigert så vi måste ha ett högt tempo och löpa mycket.
Truppen ser för närvarande fin ut. Om ni måste lämna återbud så hör av er snarast! Jag vill dessutom välkomna nyförvärvet Viktor till laget. Välkommen Viktor!
Matchen spelas 20:20.
Vi sammlas vid södermalmstorg klockan 19:00.