tisdag 12 juni 2007

Matchrapport: FC Torpedo Kaliningrad 11 Juni 2007

The Ubiquitous - FC Torpedo Kaliningrad 2 - 0 (0 - 0)

Publiksiffra: 0 (fanclub var på g men bangade när Lage inte körde)

Det var ett kraftigt reducerat FC Torpedo Kaliningrad som ställde upp på Hökarängens BP klockan 18:00 på måndagkvällen. Solen stod högt på himlen och dess strålar letade sig ned på grusplanen vid världens ände. Det var länge ifrågasatt huruvida Kaliningrad, taget i beaktande det numerära underläget, skulle tillåtas spela matchen - men i och med att de värvade en engelsktalande utlänning (läs ful fransman som vi tidigare nekat plats i truppen [läs Bosmanfall])

Hursomhelst, när matchen väl kommit igång visade det sig att FC Torpedo Kaliningrad hade en oanad defensiv styrka. Med en kombiniation av maskning, tokrensning och ganska hyfsat defensivt samarbete lyckades de avvärja varje attack. The Ubiquitous spelade inledningsvis säkert, men kom sällan till direkta avslut. Det var som att något saknades - var var egentligen Ray? :-p

Skämt åsido, han var åtminstone inte där. Hampus hade förvisso ett skott strax över ribban, men det var också allt. Trots att vårt bollinnehav var närmare 75 % stod det alltjämt 0-0 när förstärkning anlände i slutet av första halvlek. Slutet på halvleken blev rörig, de var bland annat för många spelare på planen, vilket drog ut på tiden.

Efter några uppmuntrande ord och litet vatten i halvtid var The Ubiquitous blonda kämpar åter "fit for fight".

Andra halvlek kom att bli en skräckupplevelse som Kaliningrad sent skall glömma. Omkring tio minuter in i andra halvlek blev Hampus frispelad av någon på mittfältet (hör av dig så får du en kram) och lyckades för tionde (eller åtminstone femte) gången i matchen runda mittbacken. Detta gjorde honom så in-i-helvete frustrerad att han helt tappade koncepterna och rev ned den blonde kämpen i straffområdet. Straffsparken var ett faktum. Hampus visade sig vara säkerheten själv - trots att motståndarna försökte psyka honom lät han helt sonika någon annan lagmedlem lägga upp bollen på straffpunkten åt honom och backade en sisådär två meter. Hampus Yngwe förvaltade straffsparken iskallt i målvaktens högra kryss (via målvaktens högra fot). Lage intygar.

Det var som att målet, och som Anders konstaterade; de nya tröjorna, lyfte lagmoralen till oanade höjder. Till och med Lage log försynt för sig själv nere på andra planhalvan. Efter målet blev Kaliningrad fullständigt utspelade då The Ubiquitous bjöd på sambafotboll av den högre skolan. Några gånger såg det däremot snarare ut som att rysspågarna skulle tilldelas en straffspark när kommunikationen i försvaret krisade och Frej och Anders sökte sparka hälsenorna av ryssarna. Helt plötsligt får Lage bollen, och lyckas (med usel utspark) hitta Jasch någonstans farligt nära sidlinjen på högerkanten. Andra i laget tvivlade på Jasch skulle hinna ikapp den rullande bollen, men han förvånade oss alla med sin enastående löpvilja längs med sidlinjen. Inlägget var så gott som perfekt (!?) och målet ett faktum. Flera av oss trodde att han gjorde målet själv - och Lage tog rentutav ut assisten i förskott då Axel deklarerade att det var hans bredsida som stött den blänkande bollen i motståndarlagets kasse. Slutsignalen kom strax därefter och Ubiquitous kunde börja fira sin tredje seger.

Tankar efter matchen:

  • Viktor tycks verkligen ha etablerat sig ute på högerkanten.
  • Känner Frej Aneer fortfarande av sin dåliga rygg?
  • Kommer The Ubiquitous att vinna serien?
  • Vem var egentligen motståndarlagets målvakt?

Copyright

Lage och Hampus

10 kommentarer:

Greken sa...

Hampus din straff var lite av ja vad ska man säga...typ som att se "Das boot". Nerverna klibba typ fast... Tack!

daMASKKK sa...

Visserligen, men sålänge man får bollen på mål i korpen så går den ju in - det är en vitt känd sanning som obekvämt nog gäller även oss när Lage står och drömmer sig bort.

Palmeros sa...

Drömmer sig bort... Jag orkar inte bråka. Men du ska få igen...
Och Alex, straffen var ganska säker. Åtminstone gick den in i mål.

daMASKKK sa...

Instämmer fullkomligen med föregående talare.

Greken sa...

Målvakten behövde flytta sin fot 30 cm för att nå bollen...

Macke sa...

Vi har fått tre straffar och gjort mål på varje av dem, det har var kanske inte den cleanaste..

;)


+ ju fler tröjor dessto bättre spelar vi = faktum!

DUBBLA TRÖJOR NÄSTA SÄSONG

Palmeros sa...

Jag vill också ha en tröja! :p

A. Beckenbauer sa...

"Nerverna klibba typ fast" .... asså Alex, hur står det till med dina nerver I VANLIGA FALL? hoppas verkligen inte att de hänger löst utanpå, låter smärtsamt..

För övrigt: En stark kandidat till Nobelpriset i litteratur har just gjort entré. En fullkomligt extraordinär matchrapport!

Palmeros sa...

Jag vill bara säga att Hampus inte var ensam om den senaste matchrapporten. Som det står så är den copyright'ad av mig och hampus så kandidater borde du skrivit. Glad sommar alla söta små pojkar, ses när vi ses.

kronblad sa...

Hćrligt grabbar! kćnns som kanske Ubiqutus viktigaste seger i ar. Synd att man missade matchen.

/hćlsningar fran ett svettigt internetcafe i Sarajevo